Website

Meteo Bladel-Noord is nog maar relatief kort online; vanaf september 2021 om precies te zijn. Dit viel samen met de aanschaf van een nieuw weerstation: de Froggit HP1000SE PRO Single Sensor Edition. Voorheen maakte ik gebruik van een TFA Nexus Pro i.c.m. WsWin maar enkel voor locale dataopslag, de configuratie voor het internet was me te ingewikkeld, bovendien wilde ik geen 24/7 draaiende PC.

Toen de Froggit eenmaal lekker draaide was het niet moeilijk om de eerste stappen op het net te zetten; dankzij de ingebakken wifi-chip kan de console rechtstreeks uploaden naar WU, WOW en Ecowitt Weather. Dat smaakte naar meer en weldra was er ook een PWS_Dashboard met de stationsgegevens via WU. Van het een komt het ander en wilde ik ook gaan deelnemen aan meer weernetwerken en eigen data kunnen opslaan en verzenden.

Ik kende deze template al wat langer maar ben er nu zelf mee aan de gang gegaan. Meteotemplate, is een gratis aanpasbare website sjabloon beschikbaar op www.meteotemplate.com . De sjabloon maakt gebruik van een eigen MySQL-database en kan dus elke parameter of statistiek berekenen en vertrouwt ook niet op andere externe diensten. Deze template is voor het eerst uitgebracht in juli 2015 en wordt regelmatig bijgewerkt. De sjabloon is compatibel met diverse programma's zoals Weather Display, Cumulus, Weather View of Meteobridge, evenals de Davis WL-IP-logger, NetAtmo en Raspberry Pi en gegevens kunnen zelfs direct op de website van Weather Underground worden opgehaald. Naast de kernsjabloonbestanden, die scripts bevatten die verschillende statistieken berekenen en veel grafieken en tabellen weergeven van gegevens van het eigenlijke weerstation, is het ook mogelijk om tientallen extra plugins (add-ons) te downloaden en gemakkelijk te installeren.

TaalPictogrammen


Temperatuur

Vochtigheid

Luchtdruk

Windkracht

Windvlaag

Neerslag

Zonnestraling

Sneeuw

Gevoelstemperatuur

Dauwpunt

UV

Zichtbaarheid

Wolkenbasis

Evapotranspiratie

Indoor temperature

Indoor humidity


Zon op

Zon onder

Maan op

Maan onder

Time

Menu

Vanaf

Tot

Volledig scherm

Exporteer als afbeelding

Settings

Homepage

Webcam

Table

Grafiek

Kaart

Stabiel

Stijgend

Dalend

Waarschuwing

Breedtegraad

Lengtegraad

Historie

Zonsverduistering

Maansverduisteringen

GPS

Elevation

Dag

Maand

Jaar

Hoge temperatuur

Lage temperatuur

Dag

Nacht

Lente

Zomer

Herfst

Winter